Soest Medical Group (SMG) ontwikkelt, produceert en levert zelfklevende medische hulpmiddelen van hoge kwaliteit. Deze hulpmiddelen worden toegepast op chirurgisch afdekmateriaal als een effectieve barrière om het operatiegebied steriel te houden. Hiermee draagt SMG bij aan het verminderen van infecties bij chirurgische ingrepen. De producten van SMG worden vanuit Nederland geleverd naar al haar klanten in de gezondheidszorg wereldwijd.

De gezondheidszorg staat bekend om de hoge eisen die zij stelt aan haar toeleveranciers. Deze hoge eisen zijn ook van toepassing op alle door Soest Medical Groep geleverde producten. Het laboratorium speelt een belangrijke rol bij de voortdurende kwaliteitscontroles. Deze controle richten zich op zowel alle binnenkomende materialen als op de productie van de eindproducten. Om het laboratorium blijvend te ondersteunen in haar taak en de voortdurende groei van SMG bij te kunnen houden was men op zoek naar een Laboratorium Information management Systeem (LIMS).

 

 

Bij de selectie van een geschikt LIMS platform bleek uiteindelijk lisa.lims van t&p het meest kostenefficiënte platform die voldeed aan alle functionele en technische eisen.  “t&p heeft ons tijdens de implementatie uitstekende technische ondersteuning  en opleiding gegeven.

De communicatielijnen zijn kort en ook nu kunnen we blijven rekenen op prima ondersteuning bij de verdere inrichting van ons lisa.lims plaform”, aldus Rick Claessen, Manager Quality Control & Development.

Van de intake van binnenkomende monsters, het volledige procesbeheer tot en met de geautomatiseerde verzending van rapportages. lisa.lims verhoogt de efficiency, verbetert de kwaliteitscontrole en maakt het papierloos laboratorium voor de Soest Medical Groep mogelijk.