lisa.lims wordt in het ziekenhuisapotheeklaboratorium van Gelre Ziekenhuizen ingezet voor de planning en het beheer van keuringen voor in de apotheek geproduceerde geneesmiddelen. Ook wordt lisa.lims gebruikt rondom de keuringen van alle bijbehorende grondstoffen, verpakkingen en houdbaarheidsonderzoeken.

Daarnaast wordt lisa.lims ingezet voor het optimaliseren van het voorraadbeheer en het management van chemicaliën, reagentia en overige materialen die in het laboratorium worden gebruikt.

Bij de selectie van een geschikt LIMS platform bleek lisa.lims het meest kostenefficiënte platform dat voldeed aan alle gestelde functionele en technische eisen. Uiteraard diende het platform te voldoen aan de normen die binnen de gezondheidszorg worden gesteld aan een LIMS, zoals de eisen voor Good Manufacturing Practise (GMP), ISO-17025 en ISO-15189.

Na een implementatietijd van ongeveer één jaar is lisa.lims in productie gegaan en sluit het lisa.lims platform naadloos aan op de bestaande processen in het laboratorium. “Met de mogelijkheden die lisa.lims biedt kunnen wij onze processen efficiënter gaan inrichten en verder digitaliseren. Wij zijn erg tevreden over de flexibele wijze waarop t&p ons gedurende de implementatie heeft ondersteund.”, aldus Robbert Zuidema, ziekenhuisapotheker.

Van de intake van binnenkomende monsters via een koppeling met het systeem van de productieafdeling en het volledige beheer van het keuringsproces, tot en met de geautomatiseerde verwerking van rapportages: lisa.lims verhoogt de efficiency en maakt het papierloos laboratorium mogelijk.